Bliv forårsklar: Sådan renser du dine fliser

Fliserens

Havearbejde behøver ikke at være kedeligt

Racoon har 26 års erfaring i ejendomsservice, trappevask og fliserens. I denne artikel deler vi vores viden så du kan lære, hvad du selv kan gøre for dine fliser.

Sådan renser du dine fliser

Foråret nærmer sig så småt. Det betyder, at havemøblerne snart skal frem, så du kan nyde den skønne forårssol i haven med familien. MEN… det kan være svært at se bort fra fliserne, der efterhånden trænger til en kærlig hånd.

Alger og snavs har fået dine fliser til at se triste ud. Her hos Racoon Rengøring og Ejendomsservice hjælper vi glædeligt med fliserens, så hvis opgaven virker lidt for uoverskuelig, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Hvis du selv tør springe ud i det, så får du her 6 steps til, hvordan du renser dine fliser.

Her er de 6 steps til rene fliser:

6 skridt til rene fliser
Video plakat til fliserens

Steps til flotte fliser

Hvis du er frisk på selv at springe ud i fliserens, så giver vi dig altså her et par konkrete steps til, hvordan du skal gribe det an. Disse gode råd sørger for, at du selv kan tage familien i hånden og få fliserne klar til foråret og sommeren. Vi har 26 års erfaring i ejendomsservice, trappevask og fliserens, så lidt ved vi om emnet;-)

 • Step 1: Ryd området

  • Selve rensningen af fliserne kan sprøjte en del, så start med at få fjernet alle havemøbler, krukker og andet, som skal undgå at blive snavset.
 • Step 2: Forberedelse

  • Sørg for at få fejet området grundigt for sand, blade, snavs osv., da det vil gøre rengøringen af fliserne meget lettere.
 • Step 3: Selve rensningen

  • Ejer eller har du mulighed for at låne en højtryksrenser med patio-cleaner er det et godt redskab til rensningen. Det er nemlig en rund ”spreder” med børster, der sikrer, at snavset ikke sprøjter for voldsomt og samtidig sørger for ikke at ødelægge flisernes overflade. Højtryksrenseren hjælper til at fjerne alger og skidt, men sørg for løbende at skylle området af, så du ikke overser spots, der trænger til at blive renset.
  • Hvis ikke du har en højtryksrenser til rådighed vil vi anbefale, at du bruger en stiv kost og noget brun flydende sæbe, som du tilsætter i en spand med lunken vand. Sæbevandet påføres på et mindre område af fliserne, og du bruger dertil kosten til at skrubbe alger og snavs løst. Det kan være en god idé at lade blandingen stå og virke i 20 minutters tid, før du endnu engang skrubber og dernæst skyller væk med en vandslange.
 • Step 4: Algebehandling

  • Selvom du har foretaget en grundig fliserensning, kan det være en god idé at anvende en algebehandling, så du sikrer, at de sidste levende rødder bliver udryddet. Brug derfor et godt algemiddel, som du sprøjter på fliserne.
 • Step 5: Fliseimprægnering

  • Nu hvor du er så godt i gang, kan du lige så godt sørge for at imprægnere fliserne. Fliseimprægnering forsegler flisernes overflade, så algerne og snavsen vil få svært ved at sætte sig igen. Produkter til imprægnering kan du nemt skaffe, fx i Silvan eller XL-Byg.
 • Step 6: Fyld efter med fugesand

  • Efter fliserne har fået en ordentlig omgang, trænger fugerne mellem fliserne til at blive fyldt med sand igen. Sørg for først at lade fliserne tørre helt, hvorefter du strøer med sand og fejer det ned mellem fliserne med en tør kost.

Herefter står du tilbage med forårs- og sommerklare fliser. God fornøjelse!

Kan vi hjælpe dig?

Hvad kan vi hos Racoon Rengøring & Ejendomsservice hjælpe dig med? Vi udfører ydelser såsom fliserens,  trappevask, ejendomsservice og vinduespolering i København og det meste af Sjælland . Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan kontakte os på tlf.: 70 275 475 fra mandag til fredag mellem kl. 8-16.

 

Hvad er Ejendomsservice?

Hvad er ejendomsservice?

Hvad er Ejendomsservice? Hvad er ejendomsservice egentlig? Ejendomsservice omfatter en bred vifte af opgaver, der sikrer, at bygninger og fællesarealer på en ejendom vedligeholdes og fungerer optimalt. Ejendomsservice bidrager til at opretholde en høj standard i ejendommen, hvilket er essentielt for både ejere og brugere. Regelmæssig ejendomsservice også forlænger ejendommens levetid og reducerer driftsomkostninger, fordi…

Læs mere
Ejendomsservice og trappevask i 13 år.

En mere engageret tappevask findes ikke

Trappevask i 13 år: En mere engageret tappevasker findes ikke Tillykke Violetta Vi vil gerne tage et øjeblik til at fejre Violetta, som har været en uvurderlig del af vores team i hele 13 år. Som trappevasker har hun ikke kun sørget for, at vores kunders ejendomme altid fremstår rene og indbydende, men hun har…

Læs mere
Thomas sofa afsnit 2

Thomas sofa afsnit 1

Thomas’ Sofa – afsnit 1 Nyt koncept: Thomas’ Sofa Vi bryder barrierene ved at fjerne de højtidelige arbejdstitler! Det nye koncept Velkommen til vores nye koncept: Thomas’ sofa! Et koncept vi har udviklet, fordi det er på tide at bryde barrierene fra ledelse til medarbejdere. Vi er alle vigtige bidrag til kulturen i Racoon, og derfor…

Læs mere