Bliv forårsklar: Sådan renser du dine fliser

Fliserens

Havearbejde behøver ikke at være kedeligt

Sådan renser du dine fliser

Foråret nærmer sig så småt. Det betyder, at havemøblerne snart skal frem, så du kan nyde den skønne forårssol i haven med familien. MEN… det kan være svært at se bort fra fliserne, der efterhånden trænger til en kærlig hånd.

Alger og snavs har fået dine fliser til at se triste ud. Her hos Racoon Rengøring og Ejendomsservice hjælper vi glædeligt med fliserens, så hvis opgaven virker lidt for uoverskuelig, tøv endelig ikke med at kontakte os – læs mere her: Racoon fliserens Hvis du selv tør springe ud i det, så får du her 6 steps til, hvordan du renser dine fliser.

Her er de 6 steps til rene fliser:

6 skridt til rene fliser
Video plakat til fliserens

Steps til flotte fliser

Hvis du er frisk på selv at springe ud i fliserens, så giver vi dig altså her et par konkrete steps til, hvordan du skal gribe det an. Disse gode råd sørger for, at du selv kan tage familien i hånden og få fliserne klar til foråret og sommeren.

 • Step 1: Ryd området
  • Selve rensningen af fliserne kan sprøjte en del, så start med at få fjernet alle havemøbler, krukker og andet, som skal undgå at blive snavset.
 • Step 2: Forberedelse
  • Sørg for at få fejet området grundigt for sand, blade, snavs osv., da det vil gøre rengøringen af fliserne meget lettere.
 • Step 3: Selve rensningen
  • Ejer eller har du mulighed for at låne en højtryksrenser med patio-cleaner er det et godt redskab til rensningen. Det er nemlig en rund ”spreder” med børster, der sikrer at snavset ikke sprøjter for voldsomt og samtidig sørger for ikke at ødelægge flisernes overflade. Højtryksrenseren hjælper til at fjerne alger og skidt, men sørg for løbende at skylle området af, så du ikke overser spots, der trænger til at blive renset.
  • Hvis ikke du har en højtryksrenser til rådighed vil vi anbefale, at du bruger en stiv kost og noget brun flydende sæbe, som du tilsætter i en spand med lunken vand. Sæbevandet påføres på et mindre område af fliserne, og du bruger dertil kosten til at skrubbe alger og snavs løs. Det kan være en god idé at lade blandingen stå og virke i 20 minutters tid, før du endnu engang skrubber og dernæst skyller væk med en vandslange.
 • Step 4: Algebehandling
  • Selvom du har foretaget en grundig fliserensning, kan det være en god idé at anvende en algebehandling, så du sikrer, at de sidste levende rødder bliver udryddet. Brug derfor et godt algemiddel, som du sprøjter på fliserne.
 • Step 5: Fliseimprægnering
  • Nu hvor du er lige så godt i gang kan du lige så godt sørge for at imprægnere fliserne. Fliseimprægnering forsegler flisernes overflade, så algerne og snavsen vil få svært ved at sætte sig igen. Produkter til imprægnering kan du nemt skaffe, fx i Silvan eller XL-Byg.
 • Step 6: Fyld efter med fugesand
  • Efter fliserne har fået en ordentlig omgang, trænger fugerne mellem fliserne til at blive fyldt med sand igen. Sørg for først at lade fliserne tørre helt, hvorefter du strøer med sand og fejer det ned mellem fliserne med en tør kost.

Herefter står du tilbage med forårs- og sommerklare fliser. God fornøjelse!

Kan vi hjælpe dig?

Hvad kan vi hos Racoon Rengøring & Ejendomsservice hjælpe dig med? Vi udfører ydelser såsom fliserens, professionel trappevask og vinduespolering i København og omegn. Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan kontakte os på tlf.: 70 275 475 fra mandag til fredag mellem kl. 8-16.

 

Thomas sofa afsnit 2

Thomas sofa afsnit 1

Thomas Sofa – afsnit 1 Nyt koncept: Thomas Sofa Vi bryder barrierene ved at fjerne de højtidelige arbejdstitler! Det nye koncept Velkommen til vores nye koncept: Thomas’ sofa! Et koncept vi har udviklet, fordi det er på tide at bryde barrierene fra ledelse til medarbejdere. Vi er alle vigtige bidrag til kulturen i Racoon og derfor…

Læs mere
Billede af farvel til uønsket graffiti? Racoon.dk specialiserer sig i effektiv graffitifjernelse og ejendomsservice. Læs mere om vores metoder her.

Farvel til uønsket graffiti!

Farvel til uønsket graffiti  Effektiv graffitirens Er din ejendom hærget af andre menneskers ytringer? Graffiti forringer ofte ejendomme, dvs. værdien af ejendommen falder. For andels- og ejerforeninger gælder vedligeholdelse af lejligheder ikke kun det indvendige, men ligeledes det udvendige – eksempelvis også i de tilfælde, hvor nye, potentielle beboer skal imponeres. Specielt i byområder kan det være vanskeligt…

Læs mere
Thomas sofa afsnit 3

Thomas sofa afsnit 3

Thomas Sofa – afsnit 3 Vi løfter i fællesskab Så er det igen blevet tid til at uddele nye titler til vores kollegaer. I sidste uge introducerede vi vores nye koncept Thomas’ sofa. Et koncept der bygger på ønsket om at skabe en kultur, der lægger fokus på at anerkende vores kollegaer og deres individuelle bidrag…

Læs mere