Hvordan bortskaffer jeg mit juletræ?

En glad trappevasker fra Racoon

Du er bestemt ikke den eneste med det spørgsmål.

Hvert år fælder vi i Danmark ca. 12 millioner juletræer. Heraf eksporterer vi ca. 10,5 millioner træer. Halvdelen af dem går til juletræets hjemland, Tyskland.

Det vil altså sige at når juletræet er blevet udsat for pynt, sang og dans og begynder at tabe nålene, så spørger ca. 1,5 millioner danskere sig selv, hvordan bortskaffer jeg mit juletræ… ?! -det nemme svar er selvfølgelig at betale sig fra det. Du ringer og vi afhenter gerne.

Men der er et par alternative tips og tricks som er gode at kende.

  1. Den bæredygtige løsning kan anbefales. Tal med dine naboer i opgangen eller på vejen, de står jo med samme problem, og der er næsten altid en der kender en, som har adgang til en trailer. Sammen kan der arrangeres fællestransport af juletræerne til nærmeste genbrugsstation. Her ender træerne typisk som flis, kompost eller biogas.
  2. Er du haveejer så læg træet langs hæk eller hegn. På den måde bliver træet helt naturligt til det perfekte ly for pindsvin og småfugle vinteren over. Træet bliver med tiden nedbrudt og bliver til jord.
  3. Skær grenene af træet og læg dem ved foden af frostfølsomme planter i haven, eller på altankassen. Lad stammen tørre helt ud og brug den til brænde på bål eller i brændeovnen.

Skær grenene af træet og læg dem ved foden af frostfølsomme planter i haven, eller på altankassen. Lad stammen tørre helt ud og brug den til brænde på bål eller i brændeovnen.

Vi bruger tid på at finde det perfekte træ og derefter lang tid på at pynte det. Det tager et grantræ ca. 8 år om at gro til den størrelse de fleste af os køber. Dit juletræ kom fra naturen og ind i din stue, og skal nu tilbage på den ene eller anden måde. Så af respekt for naturen og den lange proces der ligger bag at producere de smukke træer, giver det god mening at bortskaffe træet på en ordentlig måde.

Husk for guds skyld, og naturen, endelig at afmontere træet for fod og julepynt.

God bagjul

Mvh Racoon

Kan vi hjælpe dig?

Hvad kan vi hos Racoon Rengøring & Ejendomsservice hjælpe dig med? Vi udfører ydelser såsom professionel trappevask og vinduespolering på Sjælland. Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan kontakte os på tlf.: 70 275 475 fra mandag til fredag mellem kl. 8-16.

Thomas sofa afsnit 2

Thomas sofa afsnit 1

Thomas Sofa – afsnit 1 Nyt koncept: Thomas Sofa Vi bryder barrierene ved at fjerne de højtidelige arbejdstitler! Det nye koncept Velkommen til vores nye koncept: Thomas’ sofa! Et koncept vi har udviklet, fordi det er på tide at bryde barrierene fra ledelse til medarbejdere. Vi er alle vigtige bidrag til kulturen i Racoon og derfor…

Læs mere
Billede af farvel til uønsket graffiti? Racoon.dk specialiserer sig i effektiv graffitifjernelse og ejendomsservice. Læs mere om vores metoder her.

Farvel til uønsket graffiti!

Farvel til uønsket graffiti  Effektiv graffitirens Er din ejendom hærget af andre menneskers ytringer? Graffiti forringer ofte ejendomme, dvs. værdien af ejendommen falder. For andels- og ejerforeninger gælder vedligeholdelse af lejligheder ikke kun det indvendige, men ligeledes det udvendige – eksempelvis også i de tilfælde, hvor nye, potentielle beboer skal imponeres. Specielt i byområder kan det være vanskeligt…

Læs mere
Thomas sofa afsnit 3

Thomas sofa afsnit 3

Thomas Sofa – afsnit 3 Vi løfter i fællesskab Så er det igen blevet tid til at uddele nye titler til vores kollegaer. I sidste uge introducerede vi vores nye koncept Thomas’ sofa. Et koncept der bygger på ønsket om at skabe en kultur, der lægger fokus på at anerkende vores kollegaer og deres individuelle bidrag…

Læs mere