Gode grin og grundig vinduespudsning

Når Torben Lauritzen møder vinduespudseren Nick Friberg, fyrer han lige en frisk bemærkning af og får svar på tiltale. Det er den slags, der gør arbejdsdagen lidt sjovere for alle.

Andelsforeningen Hornbækhus er træt af vinduespudsere på akkord løn, fordi de sjusker. Nu samarbejder de med et firma, hvor vinduespudserne er på fast løn, kommer når man ringer og tager sig tid til lidt sjov

Med 289 andelslejligheder i fem etager fordelt på 29 opgange omkring den stor lyse og grønne gård har Torben Lauritzen nok at se til. Det er nu heller ikke et hvilket som helst byggeri, han er gårdmand for. Hornbækhus i det indre København er nemlig tegnet af den berømte danske arkitekt Kay Otto Fisker og opført i 1923. Det blev fredet i 1983 og er stadig et udflugtsmål for udenlandske arkitekter, der valfarter helt fra Japan for at studere den særlige danske byggestil.

Derfor betyder det også meget, at alt ser pænt og ordentligt ud. Men der har det knebet med vinduesvasken, måske fordi ni ud af ti vinduespudserfirmaer arbejder på akkord, så det skal gå stærkt og nogle gange mere end det.

Vi har haft en hel del bøvl med firmaer, der skulle vaske vinduerne i vores opgange. De når ikke længere end til første sal, så lægger de en seddel om, at de har været der og løber igen, siger Torben Lauritzen og fortæller, at utilfredsheden har været så stor, at andelsforeningen sidste år endnu en gang måtte opsige en fast aftale med et vinduespudserfirma.

Tid til et godt grin

Nu har de i stedet fået kontakt til Racoon, som de bare ringer efter, når vinduerne har brug for en tur. Her arbejder vinduespudserne på fast løn, og det giver en mærkbar forskel. Det fungerer supergodt. Selvfølgelig skal de også tjene penge, men de har en helt anderledes god og grundig service. Desuden er det nogle friske fyre med humor. Det kan jeg godt lide.
Der skal være tid til, at man kan give hinanden lidt gas og få sig et godt grin, siger Torben Lauritzen med et bredt smil.

Fleksibel ordning

Racoon pudser på 18. år vinduer i cirka 200 ejendomme plus erhvervslejemål. Typisk faste kontrakter, hvor de kommer to til fire gange om året. Men mere fleksible løsninger som den med A/B Hornbækhus er også mulig. Her vil sågar den enkelte andelshaver også kunne få pudset vinduer, når de alligevel er ude.

Det er noget af det, jeg godt kan lide ved dem. For eksempel har vi tidligere fået vasket vinduerne i opgangene tre gange om året, mens opgangsdørene godt kunne trænge til en tur lidt oftere, fordi der sprøjter skidt og støv op. Der var de selv ude og foreslå at tage det med til en anden pris, siger Torben Lauritzen og fortæller, at andelsforeningen på et tidspunktmuligvis også vil overveje at lade Racoon give et tilbud på trappevasken, som tidligere har været klaret af beboernes børn mod betaling.

#racoon #vinduespolering #trappevask #ejendomsservice